THSR Changhua Station

圖片10


THSR Changhua Station

Infrustracture / Changhua, Taiwan / 2015

Located in Tianchung District, Changhua, the constraction is started in January 2012 and completed in July 2015.
It’s designed by Mr. Kris Yao and the team from Kris Yao Artech. Light can be easily imported by petal-shape walls and columns and flower-shape skylights. Meanwhile, the greenhouse gardens around the station can integrate the station into nature landscape. Sunshine and flowers are the symbol of Changhua Station and the prefect presentation to make travellers know the characteristics of Changhua.

THSR Changhua Station is a newly-built four-story elevated station, the ground floor is station lobby, service center, commercial area and machine room, the second floor is hallway and offices, the third floor is electromechanical facilities and the forth floor is platforms. Joint venture by TECO and Century Tech. C&M

Award:
– Gold-level green building;
– MOTE (Ministry of Transportations and Communications) ranks THSR Changhua Station as the #3 place in 2014 for environmental impact assessment